Wei Qi: onze bescherming

De Wei Qi is volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) het energetisch schild dat ons lichaam uitstraalt en ons moet beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De Wei Qi wordt geassocieerd met het orgaan LONGEN, en staat voor het element METAAL. De HERFST is het seizoen van het Metaal element, en dat is geen toeval. Want de longen staan namelijk in voor een gezonde huid en regelen het openen en sluiten van de poriën.

Deficiënties of stagnaties in het Metaal element verzwakken onze Wei Qi en maakt ons vatbaarder voor ziektes en bacteriën. Als je alert bent kan je ook voelen dat je huid gevoelig is of dat koude gemakkelijker lijkt binnen te dringen. Bij een sterke en gebalanceerde longfunctie voel je de koude wel oppervlakkig, maar zorgt jouw Wei Qi ervoor dat ze niet dieper doordringt.

Met Qigong oefeningen kan je jouw longfunctie aansterken zodat je kan genieten van een sterke Wei Qi die jouw lichaam ten allen tijden beschermt.

Als je een start nodig hebt kan ik met Medische Qigong behandelingen verstoringen in het Metaal element oplossen, alsook Qigong oefeningen meegeven waar je thuis zelf mee aan de slag kan!